Hur mycket kostar det att laga ett stenskott?

Ett stenskott kostar drygt 1000 kronor att laga utan en halv- eller helförsäkring som täcker kostnaden. med rätt försäkring kostar det vanligtvis 0 – 200 kronor att laga ett stenskott, och ca 1500 – 2000 kronor att byta vindruta.

Priset för att laga ett stenskott på en bil kan variera beroende på flera faktorer. Här är några faktorer som kan påverka kostnaden:

  1. Skadans storlek och placering: Större och mer djupgående stenskott kan vara mer komplicerade att reparera och kan därmed kosta mer. Placeringen av stenskottet spelar också roll, eftersom vissa områden kan vara svårare att komma åt och reparera.
  2. Bilmodell och ålder: Kostnaden kan variera beroende på vilken typ av bil det handlar om. Lyxigare eller mer exklusiva bilar kan ha högre reparationskostnader. Äldre bilar kan också vara mer känsliga för skador och därmed kräva mer omfattande reparationer.
  3. Typ av reparation: Det finns olika sätt att laga stenskott, inklusive lackreparation och användning av specialprodukter. Priset kan variera beroende på den metod som används och hur avancerad reparationen är.
  4. Lackering och färgmatchning: Om stenskottet har skadat bilens lack kan det krävas en lackering och färgmatchning för att få en enhetlig yta. Detta kan öka kostnaden, särskilt om det är en speciell färg eller om det är svårt att matcha färgen exakt.
  5. Verkstadens rykte och läge: Kostnaden kan variera beroende på vilken verkstad du väljer. Mer etablerade verkstäder med gott rykte kan ta högre priser. Kostnaden kan också variera beroende på var du befinner dig geografiskt, eftersom arbetskraftskostnaderna kan skilja sig åt.
  6. Försäkrings täckning: Om du har en bilförsäkring som täcker stenskottreparationer kan din försäkring delvis eller helt täcka kostnaderna, beroende på din policy. Detta kan påverka din ekonomiska börda.
  7. Ytterligare skador: Ibland kan det upptäckas ytterligare skador när stenskottet undersöks närmare. Om det finns andra skador som behöver repareras kan det naturligtvis påverka kostnaden.

Eftersom priserna kan variera så mycket beroende på alla dessa faktorer är det bästa sättet att få en exakt uppskattning att kontakta en lokal verkstad för en bedömning. De kan ge dig en bättre idé om hur mycket det skulle kosta att laga stenskottet på din specifika bil.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

I samarbete med Riddermark bil AB.

Rulla till toppen